Ultrabirken 2016: langt, tøft og gjennomførbart!

 

Ultrabirken 2016 start
Foto: Jo-Inge Mandt Foss Sykler

Da var Ultrabirken over, og målet er gjennomført! I etterkant av rittet har jeg funnet ut at Ultrabirken faktisk er det lengste enkeltrittet med størst antall høydemeter jeg noen sinne har syklet. Selv VM-rittet i Ornans, Frankriket i 2012 hvor jeg tok en 12-plass var kun 63km og 2300 høydemeter. Etter en natt med de to sedvanlige matserveringene til lillegutt var det frokost og gjøre seg klar for ritt, ca.1,5 år siden sist.

Utstyr:
Trek Topfuel 9.9 fulldemper. Girutveksling: 28/11. Sykkelen var helt perfekt til forholdene som møtte oss. Rittet gikk uten uhell med utstyret. Det eneste jeg har å utsette var at dempegaffelen skulle helst vært mye mykere satt opp. Dette hadde gjort meg mye mer smidig i utforkjøringene og jeg hadde nok vunnet en del minutter på det.
Ritt-strategi:
Fra start hang jeg med feltet til første stiparti, da dette gikk på grus. Da vi kom inn i terrenget begynte jeg å se på pulsen for å sikre meg at den ikke gikk over terskel. På forhånd var planen å nettopp kjøre rett under terskel, og å få i meg nok mat og drikke. Stjernesmellen skulle for en hver pris unngås! Det gikk dermed i snakketempo oppover bakkene der jeg slo an en prat med en de rundt meg. Selvfølgelig vanskelig å la langhårete konkurrenter(damer) passere, uten at mitt konkurransehode påvirkes noe, men med respekt for planen og ikke minst kropp og treningsstatus, så måtte jeg bare senke skuldrene.
Pauser, mat og drikke:
Underveis hadde jeg to pauser. Rett og slett fordi jeg var så utrolig flink på å få i meg nok å drikke (!) Dette er noe jeg ikke har vært flink på tidligere. Ellers stoppet jeg stort sett på alle matstasjonene og fylte opp flaskene. Tre energibarer, to gel, 1,5 banan og en brødskive med salt pølse holdt energinivået stabilt underveis.
Været:
Som om ikke 117km terreng skulle være nok så hadde værgudene bestemt seg for å kaste litt ekstra utfordringer på oss deltakere underveis også. Yr var spot on i sine spådommer; Øs pøs regnvær hele veien og tett tåke. Så tips om å nyte utsikten underveis ble avblåst da det ofte ikke var mer enn 50 meter med sikt. Vind; Tidvis var det så kraftig sidevind at jeg hadde problemer med å holde sykkelen rett på stien. På Hitfjell kom også hagel, lyn og torden. Må si jeg ble litt bekymret på et tidspunkt i forhold til sikkerhet. Jeg tittet bak meg for å se om de andre hadde lagt seg paddeflate på bakken i le for lynet, men nei. Så selv om karbon visstnok leder strøm syns vi alle at å karre seg noen meter nærmere målet var viktigere!
Resultat:
Resultatet ble tiendeplass sammenlagt, med 1 time og 10min etter Sveum som vant rittet suverent. Fjerdeplass i aldersklassen med knappe 8 min til pallplass som på en god dag var et hårete mål. Jeg er fornøyd med egen innsats. Jeg gikk ikke tom underveis og hadde noen krefter igjen etter målgang.

Takk til Lars Ragnar Manengen som har laget en fin-fin løype som holdt seg rimelig bra under værforholdene, takk til så mange hyggelige frivillige som sto på matstasjonene underveis og ikke minst til ektemann Christian og svoger Johan som sørget for langing til meg underveis, og barnepass samt langing av flasker til Aksel mens hu mor syklet!

 

Ultrabirken 2016 heidiUltrabirken 2016 start

UB skiltingUB-langestasjonUB-gjørme
UB-sveum sandstøAlle Foto: Jo-Inge Mandt Foss Sykler

Leave a Reply

Send oss en melding om du trenger time for konsultasjon, eller bare vil vite mer om våre tilbud!

Ditt navn

E-post

Telefonnummer

Melding

Kontaktinformasjon

E-post: kontakt@sfit.no
Telefon: 98466424

Heidi, fysioterapeut og daglig leder: 98466424
E-post: heidi@sfit.no
Maja, naprapat: 95166512
E-post: maja@sfit.no
Stine, fysioterapeut: 92317270
E-post: stine@sfit.no

sFIT Helse
Firmanavn: C&H Aktiv AS
Organisasjonsnummer: 911 595 273 MVA
Widerøeveien 5, 1360 Fornebu