Trykkbølge

sFIT Helse tilbyr trykkbølgebehandling. Trykkbølgebehandling (ESWT) har vist seg å være en trygg og effektiv behandlingsform for en rekke kroniske tendinopatier. Akillestendinose, plantar fasciitt, jumpers knee, kalkskulder og tennisalbue er eksempler på noen av tilstandene som kan behandles effektivt ved hjelp av trykkbølge.

Trykkbølgebehandling brukes

Som et alternativt behandlingsverktøy i forbindelse med vedvarende smerte i sener og bindevev som ikke har respondert på konservativ behandling. Trykkbølgebehandling kan i mange tilfeller erstatte kortisoninjeksjon eller kirurgi.

Dersom man sliter med smerter på grunn av en langvarig seneskade man ikke blir kvitt, eller en skade som stadig blusser opp igjen kan trykkbølge være behandlingsmetoden som får skaden til å «løsne» og gir varige resultater.

Slik fungerer trykkbølge

Hodet på trykkbølgepistolen rettes mot huden over kroppsdelen, normalt en sene, som skal behandles. Trykkbølgeapparatet sender så med høy frekvens en rekke slag (trykkbølger) mot behandlingsområdet som sprer seg videre inn til det affekterte vevet. Dette utløser en fysiologisk respons i senevevet som fører til at arrvev og sammenfiltrede senefibrede brytes opp, og man stimulerer på denne måten kroppens egne reparasjonsprosesser slik at kroppen kan begynne å bygge nytt og funksjonelt senevev.