sFIT Sykkeltilpasning
Å sitte riktig på sykkelen gir økt effekt og syklingen blir mer behagelig. Normalt utføres tilpasningen på en sykkel du allerede eier, men vi kan også utføre sykkeltilpasning før du kjøper ny sykkel.

Hvem er vi

Heidi Sandstø er autorisert fysioterapeut og tidligere proffsyklist og sørger for at alle som utfører sykkeltilpasning ved sFIT Helse vet hva de gjør. Vi har erfaring fra flere tusen sykkeltilpasninger.

 

Vi gjennomfører en grundig analyse før vi tilpasser sykkelen til din kropp, etter dine forutsetninger og kommer med en fyldig rapport og tips og råd om hvordan du kan forbedre ditt utgangspunkt.

 

Priser sykkeltilpasning

Alle barn og ungdom under *17 år får 15% rabatt på 1 stk sykkel

(hvis du har med flere sykler er det vanlige 50% rabatt på denne)

1 sykkel

kr 3650,-

2 sykler

kr 5475,-

Sykkeltilpasning m/tilpasset treningsprogram

kr 4150,-

Huskeliste

Før du kommer til sykkeltilpasning er det viktig at du har:

Sykkeltilpasning før kjøp av ny sykkel

Ved tilpasning før du kjøper sykkel bruker vi vår tilpasningsjigg. Deretter legger vi målene vi får fra sykkeltilpasningen inn i en database som forteller hvilke sykkelrammer som er optimale for deg.
Start video

Hva er sykkeltilspasning?

Sykkeltilpasning er en prosess der man starter med å kartlegge kundens sykkelrelaterte mål, evt.plager og tidligere skader. Deretter gjennomføres en fysisk undersøkelse av en autorisert fysioteraepeut eller kyndig og erfaren person med veiledning av fysioterapeut. Her kartlegges kroppslige forutsetninger for hvordan personen vil kunne sitte best på sin sykkel. Så analyserer vi sittestilling og biomekanikken til kunden mens han/hun sykler. I denne prosessen benyttes kameraer som fanger opp kroppen i bevegelse samt setetrykk. Det er tre faktorer som avgjør om sykkeltilpasningen er god;

1.) At kroppsposisjon samsvarer med forutsetningene av den fysiske undersøkelsen både ved hjelp av datapunkter men ikke minst etter kyndig kunnskap og erfaring fra sykkeltilpasser med utdanning innen sykkeltilpasning, biomekanikk og helse.

2.) Endringen i sittestillingen hos kunden skal underveis også føles riktig forvedkommende. Ved større endringer så kan det ta noe tid å bli vant til den nye posisjonen, men ikke mer enn et par uker. 

3.) At endringene gjort under tilpasningen fører til en mer komfortabel sittestilling over tid. Dette gjør at man kan sykle lengre turer, kommer i bedre form og presterer bedre:)