Overtrent hva gjør jeg

Den typiske utøver innen utholdenhetsidrett er overtrent

Overtrening

Utøvere innen utholdenhetsidretter har ofte en iboende frykt for at man ikke trener nok. Man har også lett for å komme inn i treningsvaner med et sterkt preg av rutine. Det kan være vanskelig å forstå at man er overtrent ettersom overgangen er snikende. For å unngå overtrening er det viktig med variasjon i treningsarbeidet, balanse mellom trening og stress i hverdagen, et realistisk ambisjonsnivå samt et riktig næringsinntak og nok søvn.

sFIT Helse tilbyr sFIT Overtrent der vi har utviklet en egen protokoll for raskest mulig behandling

Hva er overtrening

Overtrening er når kroppen ikke klarer å restituere etter påført stress. Årsaker er en kombinasjon av daglig stress i form av arbeid, personlige ambisjoner og oppnåelse av disse, for rask økning i treningsmengde eller rutinepreget trening.

Symptomer

  • Trøtt
  • Deprimert
  • Økt hvilepuls
  • Tunge bein
  • Vanskelig å få pulsen opp

Behandling av overtrening

Dersom det kun er en lett overtrening vil det holde å ta fri fra trening i en tre ukers periode. Vær sosial og gjør ting du ellers ikke gjør. Dersom kroppen fremdeles ikke fungerer som den skal bør du oppsøke kompetent helsepersonell og undersøke at det ikke er noe underliggende.

Sykkeltilpasning i Oslo

Å sitte riktig på sykkelen gir økt effekt og syklingen blir mer behagelig. Normalt utføres tilpasningen på en sykkel du allerede eier, men vi kan

Les mer »