Treningsstrikker

Trening med strikk viser gode resultater!

Trening med strikk viser gode resultater!

Mange har en tendens til å tenke at dersom man skal trene effektivt kreves et treningsstudio med en rekke fancy apparater og utstyr.  Men man behøver ikke å stå inne på et senter og løfte på tunge vekter for å få gode resultater. Det finnes et hav av muligheter enten det gjelder trening med egen kroppsvekt eller med strikker for å få ekstra motstand i øvelsene.

Treningsstrikkene veier lite og tar minimalt med plass. Med andre ord er de enkle å oppbevare til hjemmetrening eller utendørsterning samt å ha med på ferier. Strikkene kan brukes til et helt spekter av forskjellige øvelser. Ut over at strikkene kan gi ekstra motstand er de effektive til å trene stabiliteten over de forskjellige leddene. Dette viser blant annet et studie av Bergquist et al. hvor de sammenligner effekten av to øvelser, en for bryst og en for bakside skulder, med henholdsvis håndvekter mot strikk. Studiet viser at øvelsene med håndvekter får litt høyere kontakt med «hovedmuskelen» under øvelsen men at trening med strikk i høyere grad aktiverer flere muskler samtidig. Dette begrunnes blant annet med at strikkøvelsen skaper mer instabilitet over skuldrene og at musklene på denne måten aktiveres for å skape stabilitet over leddet.

Kanskje kan trening med strikker øke din motivasjon for å trene nå som været er så fint eller når du skal på din neste ferie?

Dersom du ønsker veiledning i forhold til å trene med strikker er du alltid velkommen til å kontakte oss på sFIT Helse.

Vi selger 3 pk. med strikker i forskjellige tykkelser (varierende motstand i øvelsene) til Kr. 399,-

Treningsstrikker

Link til studiet:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5873332/

Sykkeltilpasning i Oslo

Å sitte riktig på sykkelen gir økt effekt og syklingen blir mer behagelig. Normalt utføres tilpasningen på en sykkel du allerede eier, men vi kan

Les mer »